maanantai 19. kesäkuuta 2017

Työttömien yhdyskuntapalvelukokeilu

Porin kaupunginhallitus hyväksyi tänään yksimielisesti esitetyn työelämäkokeilun eli elokuusta alkaen työttömät tullaan määräämään palkattomaan työhön yrityksiin ja kaupungin liikelaitoksiin karenssin uhalla. Pakkotyön... eikun... yhdyskuntapalvelun... eikun... työelämäkokeilun on tarkoitus korvata nykyinen runsaasti väärinkäytetty kuntouttava työtoiminta eli yksi palkattoman työn muodoista.

Porin kaupunginjohtaja kommentoi Facebookissa kaupunginhallituksen kokousta seuraavasti:



 Asiallisesti esittämäni kysymyksen jälkeen oli rakas kaupunginjohtajamme poistanut minut Facebook-kavereistaan ja estänyt vielä varmuudenvuoksi etten enää hänen päivityksiään tule pilaamaan. Pelkkää ruusuillatanssimista tulee kaupunginjohtajan arjen oleman.



Meitä nuoria on luvattu kuunnella ja ottaa nuorten näkemykset huomioon. Porin Demarinuorten ja Vasemmistonuorten suunnalta on annettu varsin näkyvää palautetta työelämäkokeiluun liittyen. Miksi nuoria ei kuulla silloinkaan kun tehtävät päätökset tulevat suoraan vaikuttamaan satoihin porilaisiin nuoriin?

Elokuusta alkaen onkin sitten odotettavissa yllättyneitä ilmeitä kun työttömät pakotetaan tuottavaan työhön ilman palkkaa ja kaikki päivittelevät "miksei kukaan sanonut mitään?". Nuoret sanoivat. Kuunneltiinko meitä nuoria? Ei kuunneltu.

Palkaton työ on tullut jäädäkseen. Kukaan ei ole korvaamaton eikä palkkaa kannata maksaa jos saa ilmaista työvoimaa tilalle.